Hatha Yoga Docentenopleiding

Word erkend yoga docent in 26 dagen tijd

Ben je op zoek naar een:

 • uitdagende en unieke ervaring?
 • kans om je yoga beoefening te verbeteren en te verdiepen?
 • manier om de vele voordelen van een yoga levensstijl te ervaren?
 • professionele Hatha Yoga leraren opleiding die geen jaren in beslag neemt,
  maar die je de kans geeft om meteen aan de slag te kunnen als erkende yoga docent?

Is je antwoord Ja! op minstens 1 van deze vragen? Dan is de NewNature Academy 200 uur Hatha yoga docenten opleiding vast iets voor jou!

Wat kan je verwachten van onze 200 uur Yoga Docentenopleiding?

De 200 uur yoga docenten opleiding van NewNature Academy is een korte en intensieve Hatha Yoga Docentenopleiding. Tijdens deze training zul je worden klaargestoomd om wereldwijd geaccrediteerd Hatha Yoga lessen te geven. Bovendien zal de yoga levensstijl in de breedste zin worden uitgelegd en dit 6 dagen per week.

Waarom een training van 4 weken?

Dankzij dit intensieve schema leer je op korte tijd de nodige kennis en vaardigheden zodat je aan het einde van de opleiding op een veilige en professionele manier kan yogales geven.

Klinkt dit allemaal wat te mooi om waar te zijn? Toch is het mogelijk! Omdat je tijdens deze intensieve yoga opleiding even volledig gefocust bent op je studies en yoga beoefening kan je veel sneller en intenser groeien. Bovendien is het programma dusdanig opgesteld om een optimaal ontwikkeling- en leerproces mogelijk te maken.

Wat krijg je?

 • Dagelijkse yoga asana, meditatie en pranayama beoefening zodat je de theorie eigen maakt en een regelmatige yoga practice opbouwt.
 • Je beoefent meer dan 170 Klassieke Hatha Yoga asana’s, waarvan je 20 asana’s en de Zonnegroet in detail bestudeert.
 • Je leert professionele en efficiënte correctie technieken waardoor je lessen uniek worden. Bovendien helpen deze technieken om je cursisten veilig te begeleiden in hun yoga beoefening.
 • Variatie en modificatie mogelijkheden en technieken zodat je je cursisten individuele begeleiding kan bieden. Met behulp van deze technieken kan je variaties aanbieden aan mensen met blessures en beperkingen.
 • Begrip van de basisbeginselen van de anatomie en fysiologie, toegepast op Yoga houdingen. Hierdoor krijg je een beter begrip van de yoga houdingen en hun werking.
 • Bestuderen van de ademhaling en het belang van een correcte adem voor meer energie en vitaliteit.
 • Basisbeginselen van de Yoga filosofie en de geschiedenis van Yoga. We plaatsen de yoga filosofie ook in onze moderne maatschappij zodat je de filosofie nadien gemakkelijker kan toepassen in je dagelijkse leven.
 • Begeleiding bij het opstarten van je yoga studio; hoe begin je eraan, wat zijn de valkuilen, tips & tricks voor een vlotte start. Ook na de opleiding zijn we nog steeds bereikbaar voor hulp en begeleiding.
 • Individuele en professionele begeleiding door een ervaren docente, zowel tijdens de opleiding als nadien.
 • Een internationaal erkend yoga docenten certificaat waarmee je je bij Yoga Alliance kan registreren als RYT 200.

Wat maakt de NewNature Academy korte yoga opleiding uniek?

Wat maakt ons verschillend van andere yoga scholen?

 

 • Wij bieden een nuchtere en down to earth approach van yoga en yoga filosofie. We bespreken de oorsprong en achtergrond, en plaatsen de yoga lifestyle in onze moderne samenleving. Hierdoor kan je de kennis ook beter toepassen in je dagelijkse leven.
 • De opleiding is dusdanig opgebouwd zodat je maximaal kan groeien en ontwikkelen op relatief korte tijd.
 • Elke dag beoefen je yoga, meditatie en pranayama zodat je een eigen practice opbouwt en de voordelen ondervindt van regelmatige beoefening.
 • Door deze opleiding te volgen stap je bewust even uit je dagelijkse leven om je volledig te richten op je studie en spirituele beoefening. Deze mogelijkheid trachten we je zoveel mogelijk te bieden. Heb je graag begeleiding bij persoonlijke reflecties of soms eens nood aan een luisterend oor? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.
 • We kiezen bewust voor kleinere groepen zodat we iedereen deze individuele aandacht kunnen garanderen.
 • De lessen worden gegeven door een professionele en ervaren yoga docente. Dorien haar opleiding en ervaring als Yoga docente, maar ook als massage therapeute en ademcoach hebben haar een grondige achtergrond en kennis gegeven om deze opleiding met trots te kunnen leiden. Ze deelt dan ook met veel passie en enthousiasme haar kennis en ervaring met jou tijdens deze yoga training.
 • Ook na de opleiding zijn we steeds bereikbaar voor begeleiding bij het opstarten van je lessen/studio en bij je persoonlijke ontwikkeling.
 • Onze opleidingen zijn internationaal erkend door Yoga Alliance en door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Deze certificaten bevestigen ook de kwaliteit en het professionele niveau van onze yoga cursussen.

 

s01 YA School RYS 200

yoga alliance

CRKBO instelling

Wie kan onze Yoga Docenten Opleidingen volgen?

Onze 200 uur korte yoga docenten opleiding is geschikt voor:

 • Zowel beginnende als gevorderde yoga beoefenaars die graag yoga leraar willen worden.
 • Mensen die niet noodzakelijk willen lesgeven, maar die hun eigen kennis en beoefening van Yoga naar een hoger niveau willen tillen.
 • Iedereen die meer wil leren over de achtergrond, geschiedenis en het ontstaan van Yoga.

 

Omdat we van bij het begin beginnen is motivatie en welwillendheid om te leren belangrijker dan ervaring.

 

Gezien het intensieve programma zijn er wel er een aantal vereisten om aan onze yoga docenten opleiding te kunnen deelnemen:

 • Een goede fysieke en mentale gezondheid (bij twijfel, gelieve ons/uw arts te raadplegen).
 • Bij zwangerschap is het niet aangeraden om de opleiding te volgen. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.
 • Motivatie, discipline en welwillendheid om hard te werken en bij te leren.
 • De lessen worden in het Nederlands gegeven. Daarom is basiskennis van Nederlands (spreken en begrijpen) noodzakelijk.

Maak kennis met de hoofddocent: Dorien (e-RYT 500 teacher)

Dorien 

Yoga docenten opleiding Nederland Dorien

Dorien is een ervaren Yoga docent (E-RYT 500) met meer dan 3000 uur ervaring in het lesgeven. Ze heeft haar 200 uur Hatha Yoga Docenten opleiding in Nederland gevolgd en de 300 uur gevorderde Yoga opleiding in India. Hier werd ze van 2014 tot 2018 intern intensief opgeleid waardoor ze zich al snel wist te ontwikkelen tot één van de leidinggevende docenten van de 200 uur yoga docenten opleidingen binnen de organisatie, in zowel Nederland als in India.

Ze verdiepte haar kennis vanE-RYT500 yoga alliance certification anatomie en fysiologie tijdens haar Massage opleiding bij de Wellness Academie in Hasselt (België). Regelmatig volgt Dorien verdiepende trainingen, zoals o.a. een cursus Adem en Vitaliteit (die haar het certificaat Adem Coach bezorgde), om haar kennis en kunde steeds te blijven ontwikkelen. Bij Bernie Clark studeerde ze Yin Yoga waar ze ook het 50 uur Yin Yoga Docenten certificaat behaalde.

Dorien is de oprichter van NewNature, een Yoga Wellness en Lifestyle studio in Terborg. Ze gaf hier dagelijks yogales in verschillende yoga stijlen en organiseert ook yoga en meditatie retraites op verschillende locaties. Sinds januari 2020 organiseert ze Yoga Docenten Opleidingen, waar ze haar kennis en ervaring in het lesgeven deelt op een toegankelijke en gestructureerde wijze. Studenten ervaren haar lessen als motiverend, stimulerend en bevrijdend tegelijkertijd. Tijdens haar lessen draagt ze zorg voor haar studenten en biedt ze altijd variaties en aanpassingen waar nodig zodat iedereen zich veilig en verzorgd voelt in haar lessen.

Hoe haar cursisten de lessen van Dorien ervaren:

“Ik vond haar een fantastische yoga docent, en ik heb erg veel van haar geleerd op korte tijd. Ze legt alles goed uit en verbetert je in de houdingen waardoor ik me veilig en gemotiveerd voelde om moeilijkere asanas uit te proberen. Ik waardeer haar erg hoog als yoga docent.” Markie

“Ik heb les van Dorien gekregen tijdens mijn yoga docenten opleiding. Elke les was steeds erg goed. Ze heeft een grondige kennis van de houdingen en legt alles heel duidelijk uit. Elke les is anders en verveelt nooit. Na haar les voelde ik mij altijd goed, in mijn lichaam, geest en ziel.” Shikha

“Dorien was mijn asana docent tijdens mijn yoga docenten opleiding. Ik heb veel van haar geleerd. Een erg bekwame docent.” Sander

Lees meer over Dorien haar lessen op Yogatrail.

 

Lees meer over NewNature Academy

Locatie van onze Yoga Docentenopleiding

‘De Sprank’ te Silvolde

Extern overnachten in de buurt mogelijk, vraag naar de mogelijkheden

Dagschema

De 200 uur Hatha Yoga cursus bij NewNature Academy is een intensieve opleiding van 23 lesdagen. Je krijgt les van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is er geen les. Deelname aan alle lessen, en het behalen van het theorie en praktijk examen zijn nodig om het certificaat te kunnen behalen. De lesdag start om 08:00 en eindigt om 18:30. Enkel op zaterdag eindigt de lesdag om 15:00.

Het dagschema tijdens de Yoga Docenten Opleiding ziet eruit als volgt:

08:00 – 09:00

Ochtend Satsang (meditatie, pranayama, chanting)

09:00– 12:00

Hoe lesgeven

12:00– 13:00

Lunchpauze

13:00 – 13:30

Karma Yoga

13:30 – 15:00

Filosofie / Anatomie / Theorie

15:15– 16:30

Asana practice

16:30– 17:30

Zelfstudie

17:30 – 18:30

Avond Satsang (meditatie, pranayama, chanting)

 

 • Tussen de lessen door wordt er voldoende ruimte voorzien voor een sanitaire pauze.
 • Op zaterdag is het schema wat anders en eindigt de laatste les om 15:00.
 • Er is GEEN LES op zondag. Zondagen zijn voorbehouden voor zelfstudie en rust.

 


 

Een uitgebreid overzicht van het programma van de 200 uur yoga docenten opleiding en de inhoud van de lessen vind je hier:

 

Yoga docentenopleiding programma

Data

200 uur Yoga Docenten opleiding

NewNature Academy’s 200 uur Hatha Yoga Docenten opleiding wordt gehouden op:

 

   2021

    Maandag 1 februari – vrijdag 26 februari

    Maandag 1 maart – vrijdag 26 maart

    Maandag 29 maart – vrijdag 23 april

    Maandag 2 augustus – vrijdag 27 augustus

Beschikbaar

    Maandag 4 oktober – vrijdag 29 oktober

Beschikbaar

  

 

   2022

    Maandag 3 januari – vrijdag 28 januari

Beschikbaar

    Maandag 7 februari – vrijdag 4 maart

Beschikbaar

    Maandag 28 maart – vrijdag 22 april

Beschikbaar

    Maandag 2 mei – vrijdag 27 mei

Beschikbaar

 

 

Meld je nu aan door op de ‘Registreer je nu’ knop te drukken

 

Registreer je nu!

Investering in jezelf

Investeren in jezelf is gegarandeerd de beste investering die je ooit zult doen

Ons doel is om iedereen de mogelijkheid te geven om deel te kunnen nemen aan deze epische reis. Daarom streven we ernaar om de kosten voor deze levensveranderende ervaring zo laag mogelijk te houden, zonder in te boeten op de kwaliteit van de opleiding.

 


Totale investering in je 200 uur Hatha Yoga Docentenopleiding 1499,- Euro*

 

*Prijs is inclusief:

 • Alle lessen
 • NewNature Academy Yoga Docentenopleiding Handboek, handouts,…
 • 2 NewNature Academy t-shirts
 • Theorie- en praktijkexamen
 • Yoga Docenten certificaat erkend door Yoga Alliance na succesvolle afronding van de cursus
 • Ondersteuning post-cursus

 

Wat je zelf kunt meenemen naar de cursus:

 • Maaltijden; je kan zelf je lunchpakket meenemen
 • Je eigen yoga attributen; o.a. een yogamat, yogakussen en een deken
 • Schrijfmateriaal

Registreer je nu!

Inschrijven voor onze Korte Yoga Opleiding

Meld je nu aan door op de ‘Registreer je nu’ knop te drukken

 

Registreer je nu!

 

Inschrijvingsprocedure voor de 200 uur Yoga Docenten Opleiding

 • Vul het inschrijfformulier volledig in en klik op de ‘Verzend’ knop
 • Binnen 2 werkdagen* krijg je van ons een bevestiging voor je tijdelijke inschrijving
 • Om je tijdelijke inschrijving te bevestigen, zal je gevraagd worden om 200,- Euro voorschot te betalen binnen 2 werkdagen
 • Uiterlijk 4 weken voor de start van de opleiding moeten de volledige kosten betaald zijn. Dit kan eventueel in termijnen. Voor vragen, neem gerust contact op

*Binnen 2 werkdagen geen antwoord ontvangen? Kijk dan ook eens in je spam inbox, of neem telefonisch contact met ons op.

 

De betalingsgegevens worden gestuurd eens je inschrijving door ons is aanvaard.

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren

Neem eens een kijkje tussen ons overzicht van veelgestelde vragen op onze FAQ-pagina. Vind je hier niet het antwoord dat je zoekt, heb je een specifieke situatie, vragen, twijfels, en wil je graag even persoonlijk contact? Aarzel niet om ons te contacteren.
We beantwoorden met plezier je vragen.

info@newnatureyoga.nl
Binnen 2 werkdagen geen antwoord ontvangen?
Kijk dan ook eens in je spam inbox, of neem telefonisch contact met ons op

0031 682 99 57 99
Je kan ons op dit nummer telefonisch bereiken
of via Whatsapp
We zijn elke dag bereikbaar

#NewNatureAcademy
Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes
Bekijk onze foto’s en kom in contact met mede-cursisten

INSCHRIJVEN

error: Content is protected !!