50 uur Yin Yoga Docenten Opleiding

Duik in de wondere wereld van Yin Yoga

 

Onze 50 uur Yin Yoga Opleiding is een intensieve 7-daagse opleiding tijdens dewelke je meer leert over de krachtige Yin Yoga stijl.

Bestudeer en ervaar zelf de vele voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice, zowel fysiek, als mentaal, energetisch en spiritueel.

We bespreken de achtergrond en filosofie van Yin Yoga, 25 Yin Yoga asana’s alsook variaties en gebruik van hulpmiddelen. Ook anatomie komt tijdens deze opleiding aan bod, toegespits op Yin Yoga. Daarnaast duiken we ook dieper in het energetische lichaam, en behandelen we de meridianen, chakra’s en de werking van Yin Yoga op energetisch niveau. Ook bespreken en ervaren we het meditatieve aspect van Yin Yoga, het belang van de adem, en veel meer.

Je zal dagelijks Yin Yoga beoefenen, waardoor je ook zelf je practice verdiept en de kracht van Yin Yoga zelf kan ervaren.

 

Yin Yoga leraren opleiding Nederland


Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is een moderne Yoga stijl waarbij Yoga benaderd wordt vanuit een Yin perspectief. Het is een passieve benadering van Yoga, waarbij de houdingen uitgevoerd worden met als doel om optimale ontspanning te bereiken. Je leert voelen wat er in de houdingen gebeurt, op fysiek, mentaal en energetisch niveau. En daar neem je ruim de tijd voor; Yin Yoga houdingen worden wel 3-5 minuten lang aangehouden! Daarbij maak je gebruik van ondersteuning door middel van kussens, dekens, blokken, zodat je comfortabel in de houdingen kan zijn. Door zo lang bewust in een houding te zijn kom je tot een dieper niveau van ontspanning en bewustzijn. Je zal merken dat je niet alleen fysiek enorm veel ruimte creëert, maar dat je ook mentaal erg veel ruimte krijgt doordat je ook hier heel veel kan loslaten.

 

yin yang yoga leraren opleiding Nederland

 

Voordelen van Yin Yoga

 • Helpt om fysieke spanningen los te laten
 • Kan helpen bij hoofd-, schouder-, nek-, en rugklachten
 • Zorgt voor mentale rust en balans
 • Verbetert focus, wilskracht en concentratie
 • Geeft energie en vertraagt het verouderingsproces
 • Vermindert stress en mentale onrust
 • Versoepelt de gewrichten, bindweefsels en fascia
 • Stimuleert en harmoniseert de energiestroom
 • Brengt je in verbinding met je lichaam en je adem
 • Helpt bij slapeloosheid en piekeren

 

Wat kan je van de 50 uur Yin Yoga Docenten opleiding verwachten?

Tijdens deze opleiding zal je gedurende 1 week ondergedompeld worden in de wereld van Yin Yoga. Je krijgt zelf Continuing-Education-Provider-NewNature-Academydagelijks Yin Yoga les, waardoor je kan ervaren wat deze krachtige yogastijl met je doet.

We bespreken 24 Yin Yoga asana’s in detail. Hierbij behandelen we onder andere de correcte uitvoering van de houding, de werking en voordelen van de pose, mogelijke ondersteuning met gebruik van hulpmiddelen, variaties en alternatieven. Daarnaast zal je ook leren hoe je de houdingen op een professionele en doelgerichte manier kan corrigeren. Je zal zelf ook verschillende Yin Yoga lessen samenstellen, gecentreerd rond een bepaald thema en doel, en je krijgt de kans om aan medecursisten yogales te geven.

Dankzij de lessen filosofie en anatomie zal je daarnaast ook een beter begrip krijgen van de achtergrond en het ontstaan van Yin Yoga, alsook de fysieke, mentale en energetische werking van deze yogastijl.

Aan het einde van de week zal je met zelfvertrouwen en met de nodige kennis en ervaring een professionele Yin Yogales kunnen geven. Je zal hierbij rekening kunnen houden met verschillende mensen, lichamen en benodigdheden, en hier gepast op kunnen inspelen.

 

Programma

09:00 – 10:00 Asana practice
10:30 – 13:00 Filosofie / Anatomie / Theorie
13:00 – 14:00 Lunchpauze
14:00 – 14:15 Karma Yoga
14:15 – 15:45 Hoe lesgeven
16:00– 17:00 Asana practice

 

Voor wie

De 50 uur Yin Yoga Docenten opleiding is geschikt voor iedereen die meer wil weten over Yin Yoga. Is het je ambitie om nadien Yin Yogales te geven? Of ben je eerder geïnteresseerd in persoonlijke verdieping? In beide gevallen is deze opleiding voor jou geschikt!

Het is wel belangrijk om te weten dat de 50 uur Yin Yoga Docenten opleiding geen vervanging is voor de 200 uur Yoga Docenten Opleiding. Indien je nog geen ervaring hebt met lesgeven, en dit is wel je ambitie, dan is het sterk aangeraden om ook een 200 uur Yoga Docenten opleiding te volgen voor een bredere kennis, en een sterkere basis.

 


DATA EN KOSTEN

NewNature Academy’s 50 uur Yin Yoga Docentenopleidingen wordt gehouden op:

 

 2021
Maandag 6 september – Zondag 12 september     Afgerond      
Maandag 20 september – Zondag 26 september     Afgerond      

 

 2022
Maandag 14 maart – Zondag 20 maart Beschikbaar

 

 

Totale investering in je 50 uur Yin Yoga Docentenopleiding € 479,-

Prijs is inclusief:

 • Alle lessen
 • NewNature Academy Yin Yoga Docentenopleiding Handboek, handouts,…
 • 1 Theorie examen
 • 50 uur Yin Yoga Docenten certificaat
 • Ondersteuning post-cursus

 

Wat je zelf kunt meenemen naar de cursus:

 • Maaltijden; je kan zelf je lunchpakket meenemen
 • Je eigen yoga attributen; o.a. een yogamat, yogakussen(s), yoga blok, riem, deken,…
 • Schrijfmateriaal

 

Meld je nu aan door op de ‘Registreer je nu’ knop te drukken

 

 

Registreer je nu!

 

error: Content is protected !!