50 UUR YIN YOGA OPLEIDING

YIN YOGA

DOCENTEN OPLEIDING

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding duiken we dieper in de theorie en de beoefening van Yin Yoga. We onderzoeken de achtergrond en uitgangspunten van Yin Yoga en bestuderen de verschillende Yin Yoga asana’s. Daarbij besteden we veel aandacht en ruimte aan het beleven en ervaren van de kracht van Yin Yoga. Deze Yin Yoga opleiding is geschikt voor Yoga docenten en Yoga beoefenaars op zoek naar verdieping.

We bieden de Yin Yoga opleiding aan met verblijf in 1 van de NewNature Yoga Ashram locaties. Wil je graag de Yin Yoga opleiding volgen op je eigen tijd, in je eigen omgeving? Kies dan voor onze Online Yin Yoga opleiding!

50 uur Yin Yoga Opleiding

Eerstvolgende Yin Yoga Opleiding

Interne Yin Yoga opleiding | Juni 2023

6 juni t/m 11 juni

Locatie: Abdijhoeve in Doetinchem

Interne Yin Yoga opleiding | September 2023

12 september t/m 17 september 2023

Locatie: ‘T Lohr in Voorst (Oude IJsselstreek)

Waarom een Yin Yoga Opleiding volgen

Onze 50 uur Yin Yoga Opleiding is een  zesdaagse opleiding tijdens dewelke je meer leert over de bijzondere Yin Yoga stijl. Bestudeer en ervaar zelf de vele voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice op fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel gebied.

Yin Yoga is een moderne Yoga stijl waarbij Yoga benaderd wordt vanuit een yin perspectief. Het is een observerende benadering van Yoga, waarbij de houdingen uitgevoerd worden met als doel om optimale ontspanning te bereiken, rust te ervaren en ruimte te creëren.

Je leert voelen wat er in de houdingen gebeurt, op fysiek, mentaal en energetisch niveau. En daar neem je ruim de tijd voor. Yin Yoga houdingen worden drie tot vijf minuten lang aangehouden. Daarbij maak je gebruik van attributen zoals kussens, dekens en blokken, zodat je op een comfortabele manier de houdingen kan ervaren.

Door zo lang bewust een houding te beleven kom je tot een dieper niveau van ontspanning en bewustzijn. Je zal merken dat je fysiek veel soepelder wordt en dat je mentaal meer ontspanning krijgt doordat je gedachten, stress en emoties leert loslaten.

Tijdens deze Yin Yoga opleiding nemen we ruim de tijd om dit allemaal te ontdekken, te ervaren en te begrijpen.

Yin Yoga Docentenopleiding

Wat gaan we doen

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Opleiding bespreken we de herkomst en filosofie van Yin Yoga, de werking van Yin Yoga op het fysieke lichaam, en de basisbeginselen van de meridianenleer. Bovendien bestuderen we de verschillende Yin Yoga asana’s, hoe je ze kan instrueren, variëren en ondersteunen met attributen.

De basistechnieken in het lesgeven en fysiek begeleiden komen tijdens deze opleidingen niet aan bod. Deze worden uitgebreid behandeld en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding

Deze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die hun aanbod willen uitbreiden met Yin Yoga, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice.

Yin Yoga theorie

Bestudeer het ontstaan en de leer van Yin Yoga

Yin Yoga lesgeven

Leer houdingen instrueren, variëren en ondersteunen

Yin Yoga asana

Ervaar de voordelen van een regelmatige Yin Yoga practice

Yin Yoga sequencing

Stel zelf een gebalanceerde Yin Yoga les samen

Anatomie

Onderzoek de effecten van Yin Yoga op het bindweefsel en in het bijzonder op de fascia

Chakra's

Begrijp de werking van het hormoonstelsel en de link tussen de hormoonklieren en de chakra’s

Meridianen

Duik dieper in de meridianenleer en ontdek de werking van de 12 hoofdmeridianen

Pranayama

Leer je adem te gebruiken voor meer verdieping en ontspanning

Meditatie

Ervaar een bewuste verstilling en aanwezigheid in het moment

Persoonlijke ontwikkeling

Groei en ontwikkel op persoonlijk en spiritueel gebied

Individuele begeleiding

Geniet van individuele begeleiding, tijdens en na de opleiding

Programma van de Yin Yoga Opleiding

Yin Yoga basisprincipes

We bespreken de oorsprong van Yin Yoga, wat de uitgangspunten zijn van deze nieuwe yoga stijl en hoe je het kan beoefenen.

In een notendop

☯ Ontstaan van Yin Yoga

☯ Yin Yoga en het gebruik van attributen

☯ Drie principes van Yin Yoga

☯ Esthetische en functionele benadering van Yin Yoga

Yin-Yang en het Taoïsme

Het Taoïsme, en de Yin-Yang dualiteit vormen een belangrijk onderdeel van Yin Yoga. We onderzoeken beide concepten en gaan na wat hun rol is in het bereiken van balans en harmonie.

In een notendop

☯ Wat is het Taoïsme?

☯ Wat zijn de belangrijkste levensopvatingen van het Taoïsme?

☯ Yin & Yang betekenis

☯ Yin & Yang dualiteit in het leven

Anatomie

We duiken dieper in de effecten van Yin Yoga op het fysieke lichaam, zodat je deze zelf bewuster kan ervaren, en ook je cursisten hier gericht in kan begeleiden.

In een notendop

☯ Yin Yoga en de fascia

☯ De werking van het hormoonstelsel

☯ De hormoonklieren en de chakra’s

Meridiaanleer

Tijdens de 50 uur Yin Yoga docenten opleiding bestuderen we de basisprincipes van de meridiaanleer. Daarnaast onderzoeken we hoe en waarom Yin Yoga effect heeft op de meridianen en de stroming van energie.

In een notendop

☯ Basisprincipes van de meridiaanleer

☯ De 12 belangrijkste meridianen, hun ligging en hun werking

☯ De effecten van Yin Yoga op onze meridianen en energieblokkades

Yin Yoga lesgeven

We bespreken de verschillende Yin Yoga asana’s in detail zodat je de houdingen beter begrijpt. Deze kennis kan je meenemen in jouw yoga lessen, en kan je verdieping bieden in je eigen practice.

In een notendop

☯ Uitvoering van de asana’s

☯ Voordelen van de asana’s

☯ Hoe de asana’s te variëren

☯ Asana’s en het gebruik van attributen

Yin Yoga sequencing

Uiteraard wil je ook zelf Yin Yoga lessen kunnen opstellen. We bespreken tijdens deze opleiding ook de belangrijkste sequencing technieken voor een goed gebalanceerde Yin Yoga les.

In een notendop

☯ Waar op letten bij het samenstellen van een Yin Yoga les?

☯ Zelf een Yin Yoga practice samenstellen

☯ Feedback op je zelf ontworpen Yin Yoga les

Asana

We starten de dag met een Yin Yoga asanales zodat je lekker ontspannen en fit aan de lesdag kan beginnen. We sluiten de dag af met een asanales om de vele indrukken van de voorbije dag los te laten en op een ontspannen manier de lesdag af te ronden.

Tijdens de asanalessen is er veel aandacht voor variaties en ondersteuning met attributen zodat iedereen van deze lessen kan genieten. 

50 uur yin yoga docenten opleiding
50 uur yin yoga opleiding Nederland
Yin Yoga Leraren Opleiding

NewNature Yoga Ashrams

Tijdens de 50 uur Yin Yoga Docenten Opleiding verblijf je op 1 van onze opleidingslocaties in De Achterhoek. Gedurende 6 dagen ervaar je de rust en verstilling die onze uitgestrekte en natuurrijke locaties te bieden hebben. Daarnaast geniet je iedere dag van versbereide, vegetarische maaltijden.

Abdijhoeve Bethlehem

Doetinchem

‘T Lohr

Voorst, Oude IJsselstreek

Gezonde, vegetarische maaltijden 

Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen, alsook kruidenthee en fruit. Het avondeten wordt dagelijks vers bereid met streekgebonden producten door professionele koks.

Rustgevende, natuurrijke omgeving

Beide bijzondere locaties zijn gelegen in een natuurrijke omgeving op een groot domein, aan de rand van een bos. Geniet van de verstilling die de landelijke Achterhoek te bieden heeft.

Persoonlijke begeleiding
van ervaren docenten

Geniet van individuele begeleiding door onze ervaren docenten. We zijn steeds beschikbaar voor vragen en advies, en kijken naar jouw persoonlijke behoeftes en belangen voor een optimale ervaring.

Waarom een yoga opleiding in een ashram?

Wanneer je aan een Yoga opleiding deelneemt wil je niet enkel de lessen volgen en begrijpen en op deze manier je kennis vergroten. Je wil de materie echt tot je nemen, voelen en ervaren. Zo ontwikkel je niet alleen je kennis, maar vergroot je ook je bewustzijnsniveau.
Dat werkt het beste wanneer je volledig ondergedompeld wordt in de materie. Wanneer je niet afgeleid bent door andere verplichtingen en to do’s, of verleid wordt om toch maar even iets anders te doen.

Je wil immers ervaren wat een echte yoga lifestyle met je doet. Dit is meer dan hier en daar een dag les volgen, maar dag in dag uit toepassen en ervaren. Ontdek wat bijvoorbeeld consequent gezond eten met je doet, wat de impact is op je fysieke en mentale gezondheid van elke dag opnieuw een Yin Yoga asana practice beleven. Neem afstand van je televisie, van je laptop en mobiel, van alle dagelijkse gewoontes die je wil veranderen, maar waar je thuis niet toe komt. En neem de tijd en de ruimte voor verandering.

Wanneer je dit gedurende 6 dagen doet zal je merken dat je tot rust bent gekomen en misschien weer helemaal heropgeladen bent. Dit omdat je nu echt de tijd hebt genomen om naar jezelf te luisteren en te kijken hoe het met je gaat.

Ben je een groepsmens, of eerder iemand die geniet van de rust en de stilte op zichzelf? Op onze ashram locaties kan het allebei! Je kan het gezelschap opzoeken in de grote gemeenschappelijke ruimtes, of je kan net even de rust en de verstilling opzoeken in de yoga- en meditatieruimte, de uitgestrekte tuin, de omgeven natuur, of je ruime slaapkamer.

Unieke, levensveranderende ervaring

Onderdompeling in de echte Yoga Lifestyle

Verbinding met gelijkgezinden

Ruimte om eens echt voor jezelf te zorgen

Dagindeling 50 uur Yin Yoga opleiding

 

09:00 – 10:00Yin Yoga asana les
10:30 – 12:00Theorie
13:15 – 15:30Yin Yoga lesgeven
16:00 – 17:00Yin Yoga asana les

 

Kosten van de 50 uur Yin Yoga Opleiding

De kosten van de opleiding zijn op beide locaties dezelfde.
In de Abdijhoeve in Doetinchem zijn er enkel eenpersoonskamers met eigen sanitair.

EENPERSOONSKAMER

€ 1.199,-

TWEEPERSOONSKAMER

€ 1.099,-

SLAAPZAAL MAX 5p

€ 999,-

De kosten zijn inclusief:

🕉 Accommodatie
Ruime locatie in het groen

🕉 3 vegetarische maaltijden
Ontbijt, lunch, dinner, kruidenthee en fruit

🕉 Parkeergelegenheid
Kosteloos parkeren op locatie

🕉 Alle lessen
Theorie- en praktijklessen

🕉 Handboek en handouts
Je hoeft geen extra boeken aan te kopen!

🕉 50 uur Yin Yoga docenten certificaat
Bij succesvol afronden van de opleiding

50 uur Yin Yoga opleiding – Veelgestelde vragen

Is de Yin Yoga opleiding erkend door Yoga Alliance?

Ja. NewNature Yoga is een YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dat betekent dat ook deze Yin Yoga Opleiding erkend is door Yoga Alliance.

Kan ik aan het einde van de Yin Yoga Opleiding Yin Yoga les geven?

Het is goed om te weten dat dit een verdiepingscursus is. Basistechnieken in het lesgeven zoals instructietechnieken en correctietechnieken komen hier niet aan bod. Deze worden uitgebreid besproken en geoefend tijdens onze 200 uur Yoga Opleiding.

Tijdens de 50 uur Yin Yoga opleiding zal je wel de nodige technieken en informatie aangereikt krijgen om Yin Yoga les te kunnen geven. Zo zal je onder andere leren hoe Yin Yoga precies werkt en in elkaar zit. We zullen ook verschillende Yin Yoga asana’s bespreken, en je zal leren om de houdingen te variëren en te ondersteunen met attributenDaarnaast bespreken we ook hoe een Yin Yoga les samen te stellen, en hoe je cursisten veilig te begeleiden in hun Yin Yoga practice.

Krijg ik op het einde van de Yin Yoga opleiding een Yin Yoga docenten certificaat?

Ja. Na succesvol afronden van de Yin Yoga Opleiding krijg je een 50 uur Yin Yoga docenten certificaat.

Hoe weet ik of de Yin Yoga opleiding wel voor mij geschikt is?

De opleiding richt zich naar iedereen die meer wil leren over Yin Yoga, de theorie achter deze yogastijl en de Yin Yoga houdingen.

Onze 50 uur Yin Yoga opleiding is geschikt voor yogadocenten die Yin Yogales willen leren geven, en voor Yoga beoefenaars die op zoek zijn naar verdieping in hun eigen practice. Ervaring met Yin Yoga is geen must. Ook flexibiliteit is geen vereiste!

Google en Facebook reviews

Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
annemijn L.
annemijn L.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
Annemijn L.
Annemijn L.
Ik heb in augustus van dit jaar de Hatha yoga opleiding gevolgd. En met heel veel plezier.Had wel ervaring met yoga maar door deze opleiding en het geweldige team ben ik me steeds meer in yoga gaan verdiepen. Het enthousiasme waarmee zij de lessen geven, de uitleg, het geduld en het leren corrigeren waren voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb er ieder moment van genoten. Ik ga zeker nog de Yin opleiding bij hen volgen en weet nu al dat ook deze opleiding weer fantastisch zal zijn.

Dank jullie wel.🙏🏽🙏🏽
Gerda R.
Gerda R.
NewNature Academy is echt een geweldige opleiding! Je leert alles van de yoga wat je moet weten om les te geven en ontwikkelt jezelf als een goede yoga docent. Ik heb zelf een enorme persoonlijke groei gemaakt tijdens mijn opleidingen, waar de cursist (jij dus) altijd centraal staat. Er wordt altijd tijd voor je gemaakt, je kan alles bespreken met de docenten & de groep en je mag helemaal jezelf zijn. Heel erg fijn! Ik heb super veel geleerd en kan nu meer uit mijn eigen yoga practice halen! Dankjulliewel Toppers! 🥰
Eveline V.
Eveline V.
Afgelopen Februari een bijzondere, leerzame maand gehad bij NewNature. De individuele aandacht, de uitdaging, het luisterend oor, de herkenning en inzichten. Dankjewel! 🧘‍♀️🤸‍♀️
Karlijn C.
Karlijn C.
js_loader

Maak kennis met de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Graag begeleid ik je tijdens deze bijzondere Yin Yoga Opleiding. Een Yin Yoga practice is heerlijk verstillend, rustgevend, ontspannend, observerend, aanvaardend en luisterend. Deze Yin energie is de leidraad van onze opleiding, zodat je van hieruit een openheid ervaart om nieuwe kennis op te nemen en te begrijpen.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ondertussen ben ik graag de Yang die deze Yin balanceert. Ik zorg ervoor dat de Yin Yoga opleiding soepel verloopt en dat je lekker van de Yin kan genieten. Daarnaast zal ik je ook ondersteunen in de praktijklessen en de asana lessen.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar om de Yin in te duiken?
Laten we samen het avontuur aangaan!

× Heb je een vraag?