Yoga introductie cursus Hatha

BEGINNERSCURSUS YOGA

HATHA YOGA INTRODUCTIE

Ben jij helemaal nieuw in Yoga, en ben je benieuwd wat je van yoga kan verwachten? Of ben jij al jaren een trouwe yoga beoefenaar, en wil je graag meer verdieping over wat Yoga precies inhoudt?

In beide gevallen is de Beginnerscursus Yoga geschikt voor jou! Tijdens deze Basiscursus Yoga duiken we dieper in de basisbeginselen van Hatha Yoga, en onderzoeken we wat Yoga allemaal te bieden heeft.

Eerstvolgende Beginnerscursus Yoga

Beginnerscursus Yoga | Augustus 2022

Vrijdag 26 augustus t/m zaterdag 27 augustus 2022

Programma van de Beginnerscursus Yoga

Hatha Yoga ligt aan de basis van de vele verschillende moderne yogastijlen die we vandaag de dag kennen. Het is de eerste fysieke yogastijl die onderdeel uitmaakt van Raja Yoga. De asana practice is slechts een klein onderdeel van deze zeer volledige en krachtige filosofie en levenswijze.

Gedurende deze Beginnerscursus Yoga nemen we je graag mee op reis door de vele aspecten van Hatha Yoga, de oorspronkelijke yogastijl. We nemen een kijkje naar de basisbeginselen van de Yoga filosofie en bespreken de ontstaanswijze en betekenis van Yoga. Daarnaast gaan we ook in de praktijk aan de slag. We onderzoeken de Zonnegroet en de belangrijkste pranayama oefeningen. Bovendien zal je beide dagen van de Beginnerscursus Yoga ook zelf een Hatha Yoga les krijgen. Door meer te begrijpen over Yoga zal je meer verdieping ervaren in je eigen practice. Wie weet wordt je wel geprikkeld om nog meer te leren!

Wat komt aan bod?

 

Ontstaan en betekenis Yoga

Sivananda Hatha Yoga

5 punten van Yoga

Basis ademhalingstechnieken

Surya Namaskar (Zonnegroet)

Anuloma Viloma

Kapalbhati

Hatha Yoga asana practice

Meditatie

Deze Beginnerscursus Yoga is geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen over Yoga. Zowel beginnende Yoga beoefenaars als meer ervaren yogi’s zijn van harte welkom!

Wil je (nadien) graag nog meer verdieping? Volg dan onze 200 uur Yoga opleiding.
Goed om te weten: Schrijf je je na het volgen van deze Beginnerscursus Yoga in voor een 200 uur Yoga opleiding bij NewNature Yoga? Dan krijg je de Beginnerscursus Yoga gratis!

Praktische informatie over de Beginnerscursus Yoga

Hoe ziet de planning van de beginnerscursus Yoga eruit?

De lessen gaan door op locatie van 10:00 – 16:00.

Beide dagen krijg je een asanales zodat je de besproken materie meteen ook kan ervaren en toepassen in de praktijk.

De Beginnerscursus Yoga vindt plaats op onze locatie in Silvolde.

‘De Sprank’

📍Kerkenstraat 6a

7054 BH Silvolde

Eerstvolgende data voor de Beginnerscursus Yoga: 

Vrijdag 26 augustus  –  zaterdag 27 augustus 2022

Jouw investering voor de Beginnerscursus Yoga is € 149,-

Wil je je na het volgen van de Beginnerscursus Yoga verder verdiepen, en schrijf je je in voor onze 200 uur Yoga opleiding?
Dan krijg je deze Beginnerscursus Yoga gratis en geniet je van € 149,- korting op de 200 uur opleiding!

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

Ontmoet de hoofddocenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Wat leuk dat je meer te weten wil komen over Yoga! Zelf ben ik al sinds 2008 verkocht aan Yoga. Het begon uit interesse, een zoektocht naar ontspanning en meer flexibiliteit. 

Toen ontdekte ik de kracht van een goede ademhaling en bewust bewegen. Het gaf me mentale rust en fysieke ruimte. Ik ben me steeds verder gaan verdiepen. Intussen zijn we NewNature Yoga gestart en geven we door Yoga Alliance erkende opleidingen. 

We kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen tijdens de Beginnerscursus Yoga en samen te ontdekken wat Yoga voor je kan betekenen.”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Voor mij betekent Yoga bewust ademen, bewust zijn, en meegaan met de stroom van het leven. Het heeft me geholpen om vertrouwen te hebben waardoor ik veel meer rust ervaar in het dagelijkse leven.

Pranayama en asana hebben hier veel in geholpen. Maar vooral de filosofie resoneert heel erg bij mij. Een zachte kijk op het leven, met aandacht voor voeding, beweging, adem, ontspanning, en zoveel meer.

Het is fantastisch om deze beleving te mogen delen met mensen, en te zien hoe Yoga een verrijking kan zijn op hun leven.”

Laten we eraan beginnen

Ben je klaar om meer te leren over Yoga?

Laten we samen op ontdekking gaan!

× Heb je een vraag?