Opfriscursus Correcties

 

Het geven van fysieke begeleiding vormt een belangrijk onderdeel van een kwaliteitsvolle yogales. Cursisten kunnen laten voelen dat ze meer ruimte hebben dan ze zelf weten, hun ontspanning bieden waar ze misschien onbewust toch wat spanning vasthouden. Het geeft meer kwaliteit aan jouw lessen, en zorgt voor een persoonlijkere vertrouwensrelatie tussen jou en jouw cursisten.

 

Waarom deze opfriscursus?

Sinds mensen bij ons de opleiding hebben gevolgd is Covid-19 een grote belemmering geweest voor velen om kort na de opleiding te kunnen starten met lesgeven. Dit heeft er mogelijk voor gezorgd dat je wat onzeker bent geworden in het lesgeven, en voornamelijk in het corrigeren van je cursisten. Of misschien merk je dat je tijdens het lesgeven toch wat terughoudend bent bij het uitvoeren van correcties.

“Doe ik het wel goed?” “Raak ik ze goed aan”, “vinden ze het wel fijn?” Deze en veel meer vragen en twijfels kunnen ervoor zorgen dat je er toch voor kiest om fysieke begeleiding in je lessen achterwege te laten. Dat is jammer. Zowel voor jouw groei en zelfzekerheid als yoga docent, maar ook voor de yoga beleving van jouw cursisten!

Daarom organiseren we een tweedaagse opfriscursus waarbij we de correctie-technieken weer even onder de loep nemen.

 

Wat kan je verwachten?

We bespreken de houdingen die ook tijdens de Hatha Yoga opleiding aan bod zijn gekomen, en voegen hier verschillende variaties aan toe.
Zo zullen we onder meer de Krijgers bespreken, de Kameel, de Duif, de Schorpioen, de Liggende Twist en een gevorderde correctie van de Sprinkhaan.

Je krijgt de kans om deze correcties op elkaar te oefenen, alsook onder begeleiding te oefenen in het lesgeven.

Misschien zijn er concrete dingen waar je tegen aan loopt tijdens het lesgeven, of tijdens je eigen practice. Heb je specifieke vragen? Tijdens dit weekend krijg je ruim de tijd om al je vragen te stellen, en te leren van de ervaringen van de andere docenten.

 

Wanneer en waar gaat deze opfriscursus door?

Onze Opfriscursus Correcties gaat door op zaterdag 11 december en zondag 12 december 2021.

Locatie:

De Sprank, Kerkenstraat 6a, 7064 BH Silvolde

 

Programma:

10:00 – 12:00 Les
12:00 – 13:00 Lunchpauze
13:00 – 14:30 Les
15:00 – 16:00 Asanales van Dorien

 

 

 

 

Prijs

De kosten voor dit weekend zijn € 149,-.

Kan je slechts 1 dag de cursus bijwonen? Dan kan je ook enkel zaterdag 11 december komen.
Enkel zondag is niet mogelijk, omdat het dan te moeilijk volgen is in de les.

De kosten voor het volgen van de cursus op zaterdag zijn €99,-.

 

Inschrijven

Je kan je voor deze cursus inschrijven door een mailtje te sturen naar info@newantureyoga.nl

error: Content is protected !!