NewNature Academy

Ontdek jezelf en geniet van een grenzeloze ontwikkeling

Introductie – Wie zijn wij


 

 

NewNature Academy is een professionele organisatie waar persoonlijkheid, individualiteit en kwaliteit erg belangrijke waarden zijn. Na de NewNature Yoga Studio, waar dagelijks yoga- en meditatielessen aangeboden werden, waren we klaar voor een volgende stap: het aanbieden van yoga docenten opleidingen om mensen de kans te geven om, net als ons, van hun passie hun beroep te kunnen maken.

Dit willen we waarmaken met NewNature Academy.

 

Hatha_teacher_trainings_Silvolde

 

Bij NewNature Academy streven we ernaar om een veilige en vertrouwde omgeving te bieden voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Daarbovenop is het ons doel om het belang en de helende mogelijkheden van Yoga zoveel mogelijk te verspreiden. Wanneer Yoga beoefend wordt zoals het oorspronkelijk was bedoeld, gecombineerd met meditatie en een bewuste, gebalanceerde levensstijl, kan dit werkelijk wonderen doen. We zijn vastbesloten om deze ervaring zoveel mogelijk door te geven aan onze cursisten.

Wie we zijn

In 2020 hebben wij, Dorien en Jack, NewNature Academy opgericht met als doel om onze liefde en passie voor yoga,
gezondheid en welzijn te delen.

 

Onze Yoga Opleidingen zijn doelgericht, intensief, en dusdanig opgesteld om optimale groei en ontwikkeling te bevorderen. Veranderingen aanbrengen in je leven is geen gemakkelijke taak. Oude en vaste gewoontes doorbreken is meestal moeilijker dan het aanleren van een nieuwe vaardigheid, maar dat betekent niet dat het een onmogelijke taak is. In werkelijkheid is de vraag vaak: “Ben ik nu klaar om actie te ondernemen? Of wens en wacht ik alleen maar op dat magische moment?” Passief wachten op iets dat je diep vanbinnen verlangt, leidt helaas zelden tot de gewenste resultaten.

Dat is wat we met onze yoga opleidingen willen overbrengen. Door je uit je comfort zone te halen willen we je de kans en ervaring bieden om te voelen wat regelmatige yoga en meditatie en een bewuste levensstijl met je kunnen doen. Via deze unieke ervaring, samen met professionele en deskundige begeleiding, streven we ernaar om jou een duwtje in de rug te kunnen geven om je eigen pad te ontdekken en je dromen waar te maken.

 

Onze Yoga Docenten Opleidingen zijn zoveel meer dan alleen een cursus om een ​​yogales te leren geven. Je krijgt niet alleen de kennis en vaardigheden om yogaleraar te worden, de training zal je ook begeleiden naar een meer gebalanceerde en bewuste levensstijl om je persoonlijke en spirituele doelen te bereiken.

 

Onderstaande drieledigheid beschouwen we als de belangrijkste fases voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling:

 

Ontdek

Ontdek

Zeil uit en ontdek nieuwe horizonten

Begrijp

Begrijp

Laat de kennis zinken naar een dieper bewustzijn

Overstijg

Overstijg

Geef je over, en groei verder dan je mogelijk acht

NewNature Academy Team

Dorien (E-RYT 500) – Medeoprichter van NewNature Academy

NewNature-Academy-DorienWelkom bij NewNature Academy. Ik ben Dorien, medeoprichter van NewNature Academy. Yoga opleidingen geven is voor mij de ideale gelegenheid om mijn liefde en passie voor Yoga te delen, en mensen te begeleiden tijdens hun ontdekking van het Yoga pad.

E-RYT500 yoga alliance certificationIn 2007 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Yoga. Hier was ik voornamelijk mee gestart omdat ik op zoek was naar een manier om beter te ademen en wat meer rust en ontspanning te vinden. Yoga heeft voor mij een hele nieuwe wereld geopend. Een wereld van bewustzijn, rust, aandacht, ontspanning, en (zelf)liefde. Ik was meteen verkocht! In 2014 behaalde ik mijn 200 uur Hatha Yoga docenten certificaat en in 2015 behaalde ik het gevorderde 300 uur Yoga Docenten certificaat in India. Van 2014 tot en met 2018 werd ik intensief opgeleid tot 1 van de leidinggevende yoga docenten en mede-organisator van Yoga docenten opleidingen. Uiteindelijk was het tijd om mijn eigen persoonlijkheid als yoga docent verder te ontwikkelen.

Regelmatig volg ik verdiepende trainingen. Zo verdiepte ik mijn kennis van anatomie en fysiologie tijdens de Massage opleiding bij de Wellness Academie in Hasselt (België). Daarnaast volgde ik ook een cursus Adem en Vitaliteit (die mij het certificaat Adem Coach bezorgde), en de 50 uur Yin Yoga Docenten Opleiding bij Bernie Clark.

Onze cursisten ervaren mijn lessen als motiverend, verdiepend en rustgevend tegelijkertijd.

Ik geloof erin dat Yoga een individueel proces is, en dat je het beste kan groeien als je dicht bij jezelf blijft. Daarom streef ik ernaar om je tijdens de opleidingen de nodige ruimte te geven om zelf op ontdekking te gaan. Waar nodig bied ik steeds variaties en aanpassingen, zodat je je altijd veilig en verzorgd voelt in mijn lessen.

 

Hoe haar cursisten de lessen van Dorien ervaren:

“Ik vond haar een fantastische yoga docent, en ik heb erg veel van haar geleerd op korte tijd. Ze legt alles goed uit en verbeterd je in de houdingen waardoor ik me veilig en gemotiveerd voelde om moeilijkere asanas uit te proberen. Ik waardeer haar erg hoog als yoga docent.”

“Ik heb les van Dorien gekregen tijdens mijn yoga docenten opleiding. Elke les was steeds erg goed. Ze heeft een grondige kennis van de houdingen en legt alles heel duidelijk uit. Elke les is anders en verveelt nooit. Na haar les voelde ik mij altijd goed, in mijn lichaam, geest en ziel.” Shikha

“Dorien was mijn asana docent tijdens mijn yoga docenten opleiding. Ik heb veel van haar geleerd. Een erg bekwame docent.” Sander

 

Jack (RYT-200) – Medeoprichter van NewNature Academy

NewNature-Academy-JackGoed dat je er bent. Mijn naam is Jack en ik ben een Yoga Alliance geregistreerde RYT 200 docent met meer dan 1000 uur ervaring in het les geven. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van de opleidingen bij NewNature Academy. Ik heb verschillende jaren een eigen organisatie gerund en ook in andere bedrijven een leidinggevende functie bekleed. Deze ervaringen deel ik graag met je zodat jij jouw organisatie kan bouwen op een stevig fundament. 

Tevens heb ik een achtergrond in theater en muziek waarin ik over de jaren heen aan verschillende theater/musical producties heb deelgenomen. De opgedane kennis aldaar pas ik toe tijdens je opleiding zodat jij een breed scala aan vaardigheden opdoet. Denk hierbij aan een goede lichaamshouding, ademhalingstechnieken, juiste manier van stemgebruik, hoe je je verplaatst door een zaal vol yoga studenten, uit je schulp kruipen en andere belangrijke factoren die je klaarstomen om zelfzekerder les te geven voor een groep. Daarbij verdiep ik me al jaren in gezondheid, voeding en beweging, en blijf ik mijn kennis verruimen door middel van cursussen en trainingen. Hierdoor zal ik je tijdens de opleiding persoonlijk begeleiden op meerdere mindfulness vlakken. 

Tijdens de Yoga docenten opleidingen geef ik de praktijklessen, waarbij ik je individueel begeleid in je lesgeeftechnieken. Onze cursisten vinden dat ik een energieke en gedreven docent ben, die zijn passie goed weet over te brengen. Daarbij merken zij dat ik erg begaan ben met hen en dat ik ervoor zorg dat iedereen individuele aandacht krijgt en zich ondersteund en begeleid voelt tijdens de opleidingen.

Mijn doel is om het beste uit je te halen, en jouw verborgen kwaliteiten aan de oppervlakte te laten komen. Door middel van simpele maar effectieve technieken zal je nieuwe inzichten krijgen die je helpen realiseren dat niets zo onbereikbaar is als je in eerste instantie dacht.

Hoe zijn cursisten de lessen van Jack ervaren:

“Erg leuke lessen, met goede uitgebreide instructies. Iedere oefening wordt aangepast naar je niveau. Fijne afwisseling van inspanning en ontspanning.” Lotte

“Jack is een prettige, goede docent die erg goed en duidelijk uitleg geeft. Dankje Jack voor de leerzame lessen en tot binnenkort!” Jacqueline

“Na een paar lessen zie ik echt al verbetering bij mijzelf. Danku!” Thea

 

Karlijn (RYT-200) – Yoga Docent & allround medewerker

Namaskar! Welkom bij NewNature Academy. Mijn naam is Karlijn. Vanaf mijn 18e al veel aan het lezen, oefenen en beoefenen van yoga. Op de paar vierkante meters op mijn studentenkamer heb ik jaren mijn mat uitgerold. Ik ben een duizendpoot, waardoor ik (bijna) alles wel leuk vind, hierdoor ben ik vaak van hobby(‘s) gewisseld, maar yoga bleef en blijft altijd terugkomen.

In februari 2021 heb ik mijn 200-uur yoga opleiding gevolgd bij NewNature Academy in Silvolde. Voor 4 weken lang ben voor 100% in de opleiding gedoken. Ik vond het onwijs leuk en leerzaam. Het voelde als thuiskomen; het lesgeven voelde ontzettend goed en ontspannen, en de filosofie vond ik waanzinnig om over te praten, over na te denken en op mezelf te betrekken.

Vanaf augustus 2021 werk ik samen met Dorien en Jack bij NewNature Academy. Tijdens de opleiding sta ik open voor ieder zijn/haar vragen. Tijdens de lessen geef ik zo goed mogelijke tips en advies, en zal ik zelf ook lerende zijn. Ook zal ik verspreid over de week asana lessen verzorgen. In de middag schrijf ik berichten voor op de Socials, en werk ik samen met Dorien en Jack aan verbetering en vernieuwing voor de opleiding(en).

Ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe een ander deze cursus ervaart. Ik sta open voor ieder zijn/haar verhaal. Hopelijk tot binnenkort, dat we samen kunnen stralen, delen en leren.

 

NewNature Academy – Ambassadeur van Yoga Internationaal

 

Logo Yoga Internationaal

 

NewNature Academy is ambassadeur van Yoga Internationaal. Daarom kunnen onze cursisten genieten van wel 40% korting op het tweemaandelijkse magazine van Yoga Internationaal. Wil jij hier ook graag van genieten? Stuur ons een mailtje, en dan bezorgen we je de nodige informatie!

 

Vraag meer informatie

 

 

error: Content is protected !!