YOGA RETREAT

Een aantal dagen helemaal tot rust komen, lekker voor jezelf zorgen, gezond eten en aan yoga en meditatie doen.
Dit alles op een prachtige, serene en natuurrijke locatie.

Klinkt dit jou ook als muziek in de oren?

Wees er dan bij tijdens onze Yoga retreat in de prachtige abdijhoeve van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem.

Yoga retraite NewNature Yoga bethlehem doetinchem

Waarom een yoga retreat volgen

In het dagelijkse leven zijn we vaak druk, druk, druk. Van het ene to do lijstje naar het andere. Familie, werk, sociale contacten, langs alle kanten wordt onze aandacht gevraagd. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat de aandacht voor jezelf op kant geschoven wordt en je aan jezelf voorbij loopt. Vaak gebeurt dit zelfs zonder dat we hier weet van hebben.

Wanneer dit lange tijd gebeurt kan je last krijgen van vermoeidheid, prikkelbaarheid, neerslachtigheid tot zelfs depressieve klachten en fysieke problemen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen. Een moment van rust en verstilling.

En dat is precies wat we tijdens onze Yoga retreat bieden.
Tijd om te vertragen, ruimte om voor jezelf te zorgen. Dit alles in een rustgevende, uitgestrekte, natuurrijke omgeving.

Het programma van de  yoga retreat is op een ontspannende manier samengesteld en bestaat uit yoga- en meditatiesessies, wandelmeditaties, bezinningsmomenten en meer.

Uiteraard is er tijdens de yoga retreat voldoende ruimte om verstilling en rust op te zoeken. Daarnaast kan je ook rekenen op gezonde vegetarische maaltijden, met zorg bereid met lokale en verse producten.

Yoga Meditatie retraite achterhoek gelderland

Abdijhoeve Bethlehem

De Yoga retreat vindt plaats in Abdijhoeve Bethlehem in de nog steeds actieve Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. In deze abdij verblijven op dit moment praktiserende Benedictijnse monikken die vol liefde en gastvrijheid hun gasten ontvangen.

Wij voelden ons meteen tot deze bijzondere plek aangetrokken en zijn dan ook heel dankbaar dat we hier een Yoga retreat kunnen organiseren!

De Abdijhoeve Bethlehem het prachtige resultaat van het harde werk van de monikken die zelf dit klooster hebben gerenoveerd. Sinds 2020 is ook de Abdijhoeve Bethlehem vernieuwd en worden hier groepen ontvangen voor spirituele retraites. 

Abdijhoeve Bethlehem biedt dan ook de ideale locatie voor verstilling en ontspanning. De mooie, lichte ruimtes kijken uit op de groene omgeving, de eenpersoonskamers zijn comfortabel ingericht met eigen sanitair, en de Doetinchemse bossen zijn vlakbij om even de natuur op te zoeken.

Bijzonder in deze abdijhoeve is ook de Zen-Do meditatieruimte. Deze bijzondere ruimte is een kopie van een Japanse Zen-tuin. Het is een prachtige plek die uitnodigt om te mediteren, te bezinnen en de verbinding op te zoeken met jezelf en de wereld om je heen.

Tijdens de yoga retreat geniet je van vegetarisch maaltijden, zorgvuldig bereid met lokale en verse producten. De hele dag zijn thee en koffie beschikbaar.

De ruime en comfortabele kamers zijn eenpersoonskamers die allemaal beschikken over eigen sanitair (wc en douche op de kamer).

De ruime yogashala is een rustgevende, serene ruimte. Daarnaast is er een unieke Zen-Do meditatieruimte voor meditatie, bezinning en verstilling.

Programma van de Yoga Retraite

Tijdens deze Yoga retreat volgen we een ontspannen programma waarin we iedere dag een ander thema behandelen. We bouwen op naar een verstillingsmoment op zaterdag, en sluiten deze retraite samen af na een gezonde lunch op zondag. Hieronder vind je dag per dag het schema van deze Yoga retreat. Dit schema is een richtlijn, en kan ter plaatse aangepast worden.


Aarde

Donderdag nemen we de tijd om lekker te aarden. In alle rust krijg je de ruimte om toe te komen, en de omgeving te ontdekken.

 

14:00 – 15:00Toekomen op de abdijhoeve
15:00 – 17:00Verwelkoming en aardingsmoment
17:30Avondeten
20:00 – 20:30Avondmeditatie


Vuur

 

Op vrijdag gaan we samen lekker het vuur in onszelf ontdekken en naar boven laten komen. Vandaag geniet je van wat actievere yogalessen en meer beweging. Ook beoefenen we ademhalingsoefeningen die erop gericht zijn om meer energie te krijgen.

 

07:00 – 08:00Ochtend Satsang
08:00Ontbijt
10:00 – 11:30Yoga asana les
12:00Lunch en vrije tijd
14:00 –  15:30Yoga asana les
17:30Avondeten
19:00 –  20:00Avond Satsang

 


Stilte

Op zaterdag nemen we de ruimte om te vertragen. We ontdekken de verstillende kracht van Yin Yoga en duiken vervolgens samen de stilte in. In de namiddag is er ruimte voor bezinningsmomenten en optionele reflectie opdrachten.

De stilte wordt in acht gehouden vanaf de asana practice in de ochtend tot en met de stiltemeditatie in de namiddag. Tijdens de lessen wordt (beperkt) door de docent gesproken. Mocht je er behoefte aan hebben dan zijn we steeds beschikbaar voor een individueel gesprek.

 

07:00 – 08:00Ochtend satsang
08:00Ontbijt
10:00 – 11:30Yin Yoga asana les
12:00Lunch
13:00 –  15:00Bezinning en reflectie
15:30 – 16:30Stiltemeditatie
17:00Avondeten
19:00 – 20:00Yoga Nidra

 


Ontwaking

Na een aantal dagen naar binnen gekeerd te zijn bereiden we ons op zondagochtend voor om terug naar buiten te keren. Na de lunch volgt nog een groepsmoment waarin we samen deze retraite afsluiten.

 

07:00 – 08:00Ochtend satsang
08:00Ontbijt
10:00 – 11:30Yoga asana les
12:00Lunch
13:00Afsluiting en vertrek

 

Data

Yoga Retraite april 2023

27 april – 30 april 2023

Kosten

EENPERSOONSKAMER

€ 675,-

De kosten zijn inclusief

🕉 Overnachting
Eenpersoonskamers met eigen sanitair

🕉 3 vegetarische maaltijden
Ontbijt, lunch, dinner

🕉 Parkeergelegenheid
Kosteloos parkeren op locatie

🕉 Alle lessen
Yoga- en meditatielessen, individuele begeleiding

🕉 Toegang tot de abdij
Toegang tot de Sint Willibrordsabdij en het uitgestrekte domein

Yoga Retraite – Veelgestelde vragen

Moet ik veel ervaring hebben met Yoga of meditatie om aan de Yoga retreat te kunnen deelnemen?

Ervaring met Yoga en meditatie is niet nodig om aan de Yoga retreat te kunnen deelnemen. We ontvangen zowel ervaren yogi’s als beginnende yoga beoefenaars. We besteden tijdens de Yoga retreat erg veel aandacht aan individuele begeleiding, en bieden steeds variaties en opties aan. Hierdoor zijn de lessen geschikt en uitdagend voor verschillende niveaus.

Mocht je dat prettig vinden kan je ter voorbereiding op de yoga retreat een online Yoga opleiding volgen om al wat ervaring op te doen met bijvoorbeeld Yin Yoga, meditatie en pranayama.

Hoe kan ik De Abdijhoeve bereiken?

De Yoga retreat vindt plaats in de abdijhoeve van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem 

ADRES:

Abdijhoeve Bethlehem

Abdijlaan 1
7004 JL Doetinchem

Er is gratis parking op het domein van De Abdijhoeve

Wat moet ik meenemen naar de Yoga retreat?

Volgende zaken zijn goed om mee te nemen naar de Yoga retreat: 

  • Comfortabele kleding
  • Dikke sokken, pantoffels of slippers voor binnen
  • Gepaste kleding voor buiten in de tuin (stevige schoenen of laarzen kunnen prettig zijn)
  • Toiletspullen
  • Yoga materiaal (yogamat, meditatiekussen(s), deken,…)
  • Eventueel iets om in te schrijven.
Wordt er tijdens de Yoga retreat rekening gehouden met voedselallergieën

Het is goed om op voorhand contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

Google en Facebook reviews

Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
annemijn L.
annemijn L.
Afgelopen maart heb ik de opleiding tot yogadocent bij NewNature Academy gevolgd. Deze opleiding waarin ik werd ondergedompeld in yoga, haar filosofie, anatomie, het lesgeven en het uitvoeren van correcties heb ik als een cadeautje voor mezelf ervaren. Ik had voor de opleiding nog geen enkele ervaring met lesgeven, maar Dorien en Jack gaven mij het vertrouwen dat ik aan het einde van de opleiding zeker in staat was om yogalessen te geven, waardoor ik rustig aan het lesgeven kon wennen en me er steeds zekerder bij voelde. Ik heb Dorien en Jack ervaren als hele open en warme mensen, waardoor ik me fijn en veilig voelde om mijzelf te kunnen zijn. Ik ben tijdens deze opleidingsmaand ontzettend gegroeid, niet alleen tot yogadocent, maar ook zeker als mens. Ik had het zeker niet willen missen!
Annemijn L.
Annemijn L.
Ik heb in augustus van dit jaar de Hatha yoga opleiding gevolgd. En met heel veel plezier.Had wel ervaring met yoga maar door deze opleiding en het geweldige team ben ik me steeds meer in yoga gaan verdiepen. Het enthousiasme waarmee zij de lessen geven, de uitleg, het geduld en het leren corrigeren waren voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb er ieder moment van genoten. Ik ga zeker nog de Yin opleiding bij hen volgen en weet nu al dat ook deze opleiding weer fantastisch zal zijn.

Dank jullie wel.🙏🏽🙏🏽
Gerda R.
Gerda R.
NewNature Academy is echt een geweldige opleiding! Je leert alles van de yoga wat je moet weten om les te geven en ontwikkelt jezelf als een goede yoga docent. Ik heb zelf een enorme persoonlijke groei gemaakt tijdens mijn opleidingen, waar de cursist (jij dus) altijd centraal staat. Er wordt altijd tijd voor je gemaakt, je kan alles bespreken met de docenten & de groep en je mag helemaal jezelf zijn. Heel erg fijn! Ik heb super veel geleerd en kan nu meer uit mijn eigen yoga practice halen! Dankjulliewel Toppers! 🥰
Eveline V.
Eveline V.
Afgelopen Februari een bijzondere, leerzame maand gehad bij NewNature. De individuele aandacht, de uitdaging, het luisterend oor, de herkenning en inzichten. Dankjewel! 🧘‍♀️🤸‍♀️
Karlijn C.
Karlijn C.
js_loader

Maak kennis met de organisatoren

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Yogalesgeven is van het liefste wat ik doe. Prachtig om te voelen hoe mensen tot rust komen en verstillen tijdens een yoga en meditatie practice. Ik hou ervan om zowel ontspannende lessen als energiekere en uitdagende lessen te geven. De verdieping die een meerdaagse yoga retreat biedt is fantastisch!”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ik hou ervan om mensen thuis te laten voelen en te ontvangen en verzorgen. Ons doel is jou een zo ontspannen mogelijke ervaring te bieden. Bij vragen tijdens de yoga retreat kan je altijd bij mij terecht. Ik zal ervoor zorgen dat je wensen zoveel mogelijk beantwoord worden.”

Ben jij er ook bij tijdens de yoga retreat?

Gun jezelf deze bijzondere, rustgevende ervaring!

× Heb je een vraag?