YOGA RETREAT

Een aantal dagen helemaal tot rust komen, lekker voor jezelf zorgen, gezond eten en aan yoga en meditatie doen.
Dit alles op een prachtige, serene en natuurrijke locatie.

Klinkt dit jou ook als muziek in de oren?

Wees er dan bij tijdens onze Yoga retreat in de prachtige abdijhoeve van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem.

Yoga retraite NewNature Yoga bethlehem doetinchem

Waarom een yoga retreat volgen

In het dagelijkse leven zijn we vaak druk, druk, druk. Van het ene to do lijstje naar het andere. Familie, werk, sociale contacten, langs alle kanten wordt onze aandacht gevraagd. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat de aandacht voor jezelf op kant geschoven wordt en je aan jezelf voorbij loopt. Vaak gebeurt dit zelfs zonder dat we hier weet van hebben.

Wanneer dit lange tijd gebeurt kan je last krijgen van vermoeidheid, prikkelbaarheid, neerslachtigheid tot zelfs depressieve klachten en fysieke problemen. Daarom is het belangrijk om regelmatig de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen. Een moment van rust en verstilling.

En dat is precies wat we tijdens onze Yoga retreat bieden.
Tijd om te vertragen, ruimte om voor jezelf te zorgen. Dit alles in een rustgevende, uitgestrekte, natuurrijke omgeving.

Het programma van de  yoga retreat is op een ontspannende manier samengesteld en bestaat uit yoga- en meditatiesessies, wandelmeditaties, bezinningsmomenten en meer.

Uiteraard is er tijdens de yoga retreat voldoende ruimte om verstilling en rust op te zoeken. Daarnaast kan je ook rekenen op gezonde vegetarische maaltijden, met zorg bereid met lokale en verse producten.

Yoga Meditatie retraite achterhoek gelderland

Abdijhoeve Bethlehem

De Yoga retreat vindt plaats in Abdijhoeve Bethlehem in de nog steeds actieve Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. In deze abdij verblijven op dit moment praktiserende Benedictijnse monikken die vol liefde en gastvrijheid hun gasten ontvangen.

Wij voelden ons meteen tot deze bijzondere plek aangetrokken en zijn dan ook heel dankbaar dat we hier een Yoga retreat kunnen organiseren!

De Abdijhoeve Bethlehem is het prachtige resultaat van het harde werk van de monniken die zelf dit klooster hebben gerenoveerd. Sinds 2020 is ook de Abdijhoeve Bethlehem vernieuwd en worden hier groepen ontvangen voor spirituele retraites.

Abdijhoeve Bethlehem biedt dan ook de ideale locatie voor verstilling en ontspanning. De mooie, lichte ruimtes kijken uit op de groene omgeving, de eenpersoonskamers zijn comfortabel ingericht met eigen sanitair, en de Doetinchemse bossen zijn vlakbij om even de natuur op te zoeken.

Bijzonder in deze abdijhoeve is ook de Zen-Do meditatieruimte. Deze bijzondere ruimte is een kopie van een Japanse Zen-tuin. Het is een prachtige plek die uitnodigt om te mediteren, te bezinnen en de verbinding op te zoeken met jezelf en de wereld om je heen.

Tijdens de yoga retreat geniet je van vegetarisch maaltijden, zorgvuldig bereid met lokale en verse producten. De hele dag zijn thee en koffie beschikbaar.

De ruime en comfortabele kamers zijn eenpersoonskamers die allemaal beschikken over eigen sanitair (wc en douche op de kamer).

De ruime yogashala is een rustgevende, serene ruimte. Daarnaast is er een unieke Zen-Do meditatieruimte voor meditatie, bezinning en verstilling.

Programma van de Yoga Retraite

Tijdens deze Yoga retreat krijg je dagelijks Yoga asana, Pranayama en meditatieles. Ervaring is geen vereiste om aan deze lessen te kunnen deelnemen. We passen de houdingen en oefeningen individueel aan zodat iedereen volop van de lessen kan genieten.

Naast deze lessen krijg je de kans om iedere dag deel te nemen aan de lezingen en gebedsdiensten van de abdij. Deze zijn optioneel en voor iedereen toegankelijk. 

 

14:00 – 15:00Toekomen op de abdijhoeve
15:00 – 17:00Verwelkoming en yoga asanales
18:00Avondeten
20:30 – 20:45Dagsluiting (Completen) optioneel

 

06:15 – 06:45Lezingendienst (Metten) optioneel
07:30 – 08:05Morgengebed (Lauden) optioneel
08:15Ontbijt
09:30 – 10:30Pranayama en Meditatie
11:15 – 12:30Yoga asana les
12:45Lunch en vrije tijd
15:00 –  16:15Yoga asana les
16:45 – 17:45Pranayama en meditatie
18:00Avondeten
20:30 – 20:45Dagsluiting (Completen) optioneel

 

 

06:15 – 06:45Lezingendienst (Metten) optioneel
07:30 – 08:05Morgengebed (Lauden) optioneel
08:15Ontbijt
09:30 – 10:30Pranayama en Meditatie
11:15 – 12:30Yoga asana les
12:45Lunch en vrije tijd
15:00 –  16:15Yoga asana les
16:45 – 17:45Pranayama en meditatie
18:00Avondeten
20:30 – 20:45Dagsluiting (Completen) optioneel

 

 

06:15 – 06:45Lezingendienst (Metten) optioneel
07:30 – 08:05Morgengebed (Lauden) optioneel
08:15Ontbijt
09:30 – 10:30Pranayama en Meditatie
11:15 – 12:30Yoga asana les
12:45Lunch
14:00Afsluiting en vertrek

 

Data

Yoga Retraite april 2023

27 april – 30 april 2023

Kosten

EENPERSOONSKAMER

van € 675

nu slechts € 379,-

*Maak gebruik van de kortingscode RETREAT23 om van deze korting te genieten

De kosten zijn inclusief

🕉 Overnachting
Eenpersoonskamer met eigen sanitair op de kamer

🕉 3 vegetarische maaltijden
Ontbijt, lunch, dinner

🕉 Parkeergelegenheid
Kosteloos parkeren op locatie

🕉 Alle lessen
Yoga- en meditatielessen, individuele begeleiding

🕉 Gebedsdiensten
Mogelijkheid om deel te nemen aan de gebedsdiensten

🕉 Toegang tot de abdij
Toegang tot de Sint Willibrordsabdij en het uitgestrekte domein

Yoga Retraite – Veelgestelde vragen

Moet ik veel ervaring hebben met Yoga of meditatie om aan de Yoga retreat te kunnen deelnemen?

Ervaring met Yoga en meditatie is niet nodig om aan de Yoga retreat te kunnen deelnemen. We ontvangen zowel ervaren yogi’s als beginnende yoga beoefenaars. We besteden tijdens de Yoga retreat erg veel aandacht aan individuele begeleiding, en bieden steeds variaties en opties aan. Hierdoor zijn de lessen geschikt en uitdagend voor verschillende niveaus.

Mocht je dat prettig vinden kan je ter voorbereiding op de yoga retreat een online Yoga opleiding volgen om al wat ervaring op te doen met bijvoorbeeld Yin Yoga, meditatie en pranayama.

Hoe kan ik De Abdijhoeve bereiken?

De Yoga retreat vindt plaats in de abdijhoeve van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem 

ADRES:

Abdijhoeve Bethlehem

Abdijlaan 1
7004 JL Doetinchem

Er is gratis parking op het domein van De Abdijhoeve

Wat moet ik meenemen naar de Yoga retreat?

Volgende zaken zijn goed om mee te nemen naar de Yoga retreat: 

  • Comfortabele kleding
  • Dikke sokken, pantoffels of slippers voor binnen
  • Gepaste kleding voor buiten in de tuin (stevige schoenen of laarzen kunnen prettig zijn)
  • Toiletspullen
  • Yoga materiaal (yogamat, meditatiekussen(s), deken,…)
  • Eventueel iets om in te schrijven.
Wordt er tijdens de Yoga retreat rekening gehouden met voedselallergieën

Het is goed om op voorhand contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken wat mogelijk is.

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

Maak kennis met de organisatoren

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Yogalesgeven is van het liefste wat ik doe. Prachtig om te voelen hoe mensen tot rust komen en verstillen tijdens een yoga en meditatie practice. Ik hou ervan om zowel ontspannende lessen als energiekere en uitdagende lessen te geven. De verdieping die een meerdaagse yoga retreat biedt is fantastisch!”

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Ik hou ervan om mensen thuis te laten voelen en te ontvangen en verzorgen. Ons doel is jou een zo ontspannen mogelijke ervaring te bieden. Bij vragen tijdens de yoga retreat kan je altijd bij mij terecht. Ik zal ervoor zorgen dat je wensen zoveel mogelijk beantwoord worden.”

× Heb je een vraag?