Yoga sequencing variaties cursus

YOGA SEQUENCING & VARIATIES

VERDIEPINGSCURSUS

 

Heb jij ook soms het gevoel vast te zitten als yoga docent en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Spendeer je uren aan de voorbereiding van je lessen en ben je onzeker over het resultaat? Voelt lesgeven soms stressvol, mis je structuur, en twijfel je aan de kwaliteit van je lessen?

Met deze opleiding Yoga Sequencing en Variaties is dat verleden tijd. Bovendien krijg je als bonus 1 jaar gratis lesmateriaal! Meer weten?

Lees hieronder meer over deze inspirerende cursus.

Eerstvolgende Yoga Sequencing en Variaties opleiding

Yoga Sequencing en Variaties | September 2022

Deel 1: Maandag 12 september t/m dinsdag 13 september 2022
Deel 2: Maandag 26 september t/m dinsdag 27 september 2022 OF vrijdag 7 oktober t/m zaterdag 8 oktober 2022

Wat gaan we doen en wat komt aan bod…

Tijdens het eerste deel van deze Yoga Sequencing en Variaties training bespreken we verschillende Yoga sequencing tips and tricks aan de hand van praktische tools. We bestuderen duidelijke richtlijnen voor het opbouwen van je lessen, veelvoorkomende fouten, en het belang van thematisch yoga sequencing voor meer structuur en overzicht.

Het tweede weekend van de opleiding Yoga Sequencing en Variaties behandelen we een brede waaier aan variaties aan de hand van een geïllustreerd overzicht van asana’s, inclusief uitleg en instructies. Daarbij bespreken we ook hoe je je cursisten fysiek kan begeleiden in de houdingen. Dit zal je de nodige kennis geven over de asana’s zodat je deze met vertrouwen kan doceren aan je cursisten.

Aan het einde van de cursus Sequencing en Variaties heb je de nodige structuur en inspiratie om afwisselende en prikkelende yogalessen samen te stellen. Je zal hier minder tijd aan spenderen, en je zal meer kennis hebben over de Yoga houdingen. Het resultaat: meer tijd, meer plezier, en meer kwaliteit in jouw lessen!

🌟Bovendien krijg je als bonus 1 jaar gratis lesmateriaal: zorgvuldig samengestelde Hatha Yoga lessen rond verschillende thema’s.🌟

Wat komt aan bod tijdens de opleiding Yoga Sequencing en Variaties?

The art of sequencing

Duidelijke richtlijnen, do’s en don’ts voor het samenstellen van je lessen

NewNature Yoga sequencing template

Een praktische tool om je les duidelijk en overzichtelijk voor te bereiden

Thema’s en intenties

Structureer je lessen rond verschillende thema’s voor meer structuur en duidelijkheid

Variaties voor beginners

Geïllustreerd overzicht van asana’s inclusief uitleg en instructies

1 jaar gratis lesmateriaal

Zorgvuldig samengestelde lessen rond specifieke thema’s

R

Tips en tricks voor meer zelfvertrouwen

Geniet ontspannen en vol zelfvertrouwen van het lesgeven

Deze cursus Sequencing en Variaties is geschikt voor Hatha Yoga docenten die op zoek zijn naar hulp en inspiratie bij het samenstellen van hun lessen. Zowel beginnende als ervaren Yoga docenten zijn van harte welkom!

Yoga Alliance vraagt alle bij hun geregistreerde Yoga docenten om iedere drie jaar minstens 30 uur bijscholing te volgen om de kwaliteit van hun docenten te garanderen. NewNature Yoga is geregistreerd bij Yoga Alliance als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider). Dit betekent dat ook deze opleiding Yoga Sequencing en Variaties bij Yoga Alliance erkend wordt als vervolgopleiding. 

Geef je (nog) geen yogales, maar ben je op zoek naar verdieping voor je eigen practice? Wil je graag je eigen lessen leren samenstellen en meer houdingen kennen en begrijpen? Ook dan ben je van harte welkom bij deze Yoga Sequencing en Variaties opleiding!

Wil je een grondige docentenopleiding volgen en meer leren over de basistechnieken van het lesgeven? Volg dan onze 200 uur Yoga Opleiding.

Yoga Sequencing en Variaties – Praktische informatie

Hoe ziet de planning van de opleiding Yoga Sequencing en Variaties eruit?

10:00 – 12:00Les Sequencing / Variaties
12:00 – 13:00Lunchpauze
13:00 – 14:30Les Sequencing / Variaties
15:00– 16:00Hatha Yoga Asana les

De cursus Yoga Sequencing en Variaties vindt plaats op onze locatie in Silvolde.

‘De Sprank’

📍Kerkenstraat 6a

7054 BH Silvolde

De opleiding Yoga Sequencing en Variaties bestaat uit twee keer twee dagen.

Deel 1: Sequencing
 22 – 23 juli 2022

of

12 – 13 september 2022

Deel 2: Variaties
 12 – 13 augustus 2022

of

26 – 27 september 2022

Kan je slechts 1 van beide delen deelnemen? Ook dat is mogelijk!
Geef bij je inschrijving bij aan “Opmerkingen” voor welk deel je je inschrijft.

Jouw investering voor de cursus Yoga Sequencing en Variaties is € 469,-


Cursisten van NewNature Yoga genieten van ledenkorting en kunnen deze opleiding Yoga Sequencing en Variaties volgen

voor € 399,-.


Deze investering is inclusief:

✅ 4 lesdagen op locatie

✅ NewNature Yoga Sequencing template (afgedrukt en digitaal)

✅ Geïllustreerd overzicht van asana’s inclusief uitleg en instructies

✅ 1 jaar gratis lesmateriaal, zorgvuldig samengesteld rond specifieke thema’s


Investering voor het volgen van 1 weekend: € 299,-

Cursisten van NewNature Yoga genieten van 15% korting en kunnen 1 weekend volgen voor
€ 254,-.


Deze investering is inclusief:

✅ 2 lesdagen op locatie

✅ NewNature Yoga Sequencing template (afgedrukt en digitaal)

✅ Geïllustreerd overzicht van asana’s inclusief uitleg en instructies

✅ 1 jaar gratis lesmateriaal, zorgvuldig samengesteld rond specifieke thema’s

Google en Facebook reviews

Ik heb eind 2022 de 200 uurs Hatha opleiding bij NewNature in Silvolde afgerond. Ik was onder de indruk van de kennis en kunde van Dorien. Respectvol, warm, geduldig, kundig, nieuwsgierig en bovenal in verbinding met alle deelnemers. Yoga kwam in de volle breedte aan bod. Asana's, filosofie, anatomie, didactiek etc, waarbij er voldoende tijd werd genomen om dieper op een thema in te gaan wanneer deze behoefte er was. Ik kan NewNature dan ook zonder enige twijfel aanraden bij iedereen die overweegt yoga-docent te worden. Een cadeau aan jezelf!
Marc ten B.
Marc ten B.
Sinds December 2022 ben ik Hatha yogadocent. De opleiding heb ik ervaren als verbindend, verdiepend en heel leerzaam. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mezelf en de yoga-filosofie. Ik heb dankzij Jack en Dorien zeven prachtige weken mogen ervaren. De liefdevolle, verbindende manier waarop zij hun kennis overdragen is toegankelijk waardoor je de aangeboden stof makkelijk opneemt. Het is meer dan alleen yoga, het is een cadeau voor jezelf. Gun jezelf deze mooie ervaring en je zult begrijpen wat ik bedoel. Heel dankbaar. 💜
Brenda Breedijk-de J.
Brenda Breedijk-de J.
De Nederlandse taal is ontoereikend om uit te drukken wat deze opleiding mij persoonlijk heeft gebracht. Dit neem ik mee voor de rest van mijn leven. De 200uurs Sivananda Hatha Yoga Docenten Opleiding bij NewNatureYogaAcademy. Leren lesgeven, leren over de Yoga filosofie, en werken aan je eigen practise onder profesionele begeleiding van Dorien&Jack. Zeer bekwame en passionele docenten in alle opzichten. Nog bedankt voor de fijne tijd en aandacht. Namasté🙏
Cor L.
Cor L.
Ik heb de 200 uur Hatha yoga opleiding gedaan. Het was een geweldige en hele mooie reis.. De docenten zijn heel professioneel en denken ook mee buiten de lessen. De inhoud van de theorie en filosofie is super interessant, verdiepend en heel leerzaam. De praktijk lessen zijn ook echt heel leerzaam en ook hebben we vaak lessen van Dorien (lerares) mogen ervaren wat heel inspirerend was. Ik kijk uit naar de volgende opleiding die ik bij new nature yoga wil gaan volgen!
Kelly O.
Kelly O.
Top groep, top cursus en top docent. Een echte aanrader & mindblowing ervaring!
Mieke M.
Mieke M.
Hi, In this place can you come to practice Yoga as well or it’s only for the courses? Also is it possible to have it in English?
Maja A.
Maja A.
Geweldige Yin Yoga opleiding! Goede duidelijke uitleg over de theorie, een fijn werkboek en rustige begeleiding. Kortom een aanrader! Ik ben heel blij met deze toevoeging in mijn leven
Ingrid G.
Ingrid G.
In de week van 14 tot en met 21 maart heb ik de Yin-Yoga docenten opleiding van 50 uur gevolgd. Wat een bijzondere week was het. Intensief, interessant en boeiend. Wat heb ik veel geleerd! Mocht je overwegen de opleiding te gaan doen, dan kan ik het meer dan aanbevelen.Dorien van NewNature Academy is een top docent!Lieve Dorien en Jack bedankt voor deze mooie ervaring!Christel van Duuren
Christel van D.
Christel van D.
js_loader

De Hoofddoccenten

NewNature Yoga Dorien E-RYT 500

DORIEN | E-RYT 500
Medeoprichter

“Welkom bij NewNature Yoga! Tijdens de 200 uur Yoga Docenten Opleiding begeleid ik je graag doorheen de theorie in het lesgeven, de filosofie en de anatomie.

Sinds 2008 ben ik een gepassioneerd Yoga beoefenaar en sinds 2014 ben ik me intensief gaan verdiepen in het lesgeven.

Het mooiste aan deze opleiding vind ik het zien van de “aha” momenten bij de cursisten, wanneer alles op zijn plek valt. Het zien hoe mensen vertragen, en meer verbinding maken met zichzelf is steeds opnieuw bijzonder en magisch. De Yoga filosofie biedt zo’n mooie visie op het leven, en een regelmatige yoga beoefening in al zijn aspecten biedt enorm veel rust, verstilling en dankbaarheid. Dat wil ik graag met je delen.“

NewNature Yoga Jack E-RYT 200

JACK | E-RYT 200
Medeoprichter 

“Voor de praktische aspecten van de opleiding kan je bij mij terecht. Heb je vragen, twijfels, ergens nood aan? Alles is bespreekbaar. Ik denk graag met je mee wat we voor je kunnen doen om deze unieke ervaring zo bijzonder mogelijk te maken.

Tijdens de lessen “Hoe lesgeven” begeleid ik je graag bij het leren lesgeven. We bespreken samen verschillende tips en tricks en je krijgt ook individuele feedback zodat je aan het einde van de rit vol zelfvertrouwen professioneel yogales kan geven.

Het mooiste moment van de opleiding is voor mij wanneer cursisten zelfvertrouwen krijgen in hun mogelijkheden als yogadocent. Wanneer ze loskomen uit hun hoofd, en vanuit hun gevoel en persoonlijkheid lesgeven. Telkens opnieuw is dit een krachtig moment omdat ze de groei en ontwikkeling ervaren van de voorbije weken, en zich bewust worden van de deuren die openen wanneer je in jezelf gelooft.”

× Heb je een vraag?